Blog

Lamgeslagen debat

15-10-2015Vluchtelingen. Echt zo'n onderwerp waar werkelijk iedereen een mening over heeft. Je kunt de krant niet openslaan, de TV niet aanzetten of de computer niet aandoen of je wordt geconfronteerd met het onderwerp. Mensen buitelen bijkans over elkaar heen om hun mening te geven. Ook in de politiek is dit hét onderwerp van de afgelopen maanden. We hebben het allemaal kunnen horen; grenzen dicht, opvang in de regio, waar plaatsen we de mensen, hoe gaan we met ze om, wat kost het allemaal, wat zijn de gevolgen voor de mensen in de buurten? 

› Lees verder

Samen tegen armoede

08-10-2015Afgelopen maandag hadden we een interessante avond over armoede. Wat is armoede? Komt dat voor in Hoogezand-Sappemeer. Wat zijn de gevolgen? En vooral; wat kunnen we daar als gemeente aan doen? En wat moeten we er aan doen? 

› Lees verder

Joke over de zorg

05-10-201512 september zijn we vanuit Hoogezand-Sappemeer met een hele groep naar Amsterdam geweest om te laten zien dat wij ook strijden voor een betere zorg in Nederland. Het was een mooie dag met erg veel mooie mensen. Dat gevoel dat je samen ergens voor gaat staan. Dat maakt dat je je een heel klein beetje groter voelt als dat je bent. Niet omdat het nou zo verschrikkelijk geweldig van jou als persoon is om te gaan maar omdat je voelt dat je onderdeel bent van iets groters, iets sterkers. Je bent dan eventjes iets meer als alleen jou eigen kleine zelf. 

› Lees verder

Joke in de raad (VI)

05-06-2015Maandag 1 juni stond het punt over de parkeersituatie dan weer op de agenda nadat het eerst uitgesteld was. En ik moet zeggen; het bracht niet wat ik er van verwacht had. De rest van de raad deelde onze zorgen niet. Wij zijn van mening dat de geplande parkeergelegenheid niet afdoende is en dat dat gaat zorgen voor overlast in de wijk. De bewoners van de wijk hebben die zorgen met ons gedeeld. Dat was ook de reden om het naar voren te brengen in de raad. De overgrote meerderheid van de raad deelde die zorgen dus blijkbaar niet. Ik begrijp dat dus niet.

› Lees verder

Joke in de raad (V)

22-05-2015Afgelopen maandag 18 mei was er weer een raadsvergadering. En wat voor één. Een bomvolle agenda met een hoop belangrijke punten. Allereerst natuurlijk het naaktstrand van Meerwijck. Dat wilde het college opheffen. Omdat er zoveel overlast was van, vooral, mannen die rond het naaktstrand seks hadden met elkaar of met zichzelf. Dit is natuurlijk niet leuk voor de andere gebruikers op en rond het strand. Dat begrijpen wij heel goed. Maar het is ook niet leuk voor de mensen die gewoon normaal gebruik willen maken van het naaktstrand.

› Lees verder

Vijf graven en muziek

15-04-201513 april 1945. Onder codenaam 'the Final Push' worden Hoogezand en Sappemeer bevrijd van de Duitse bezetting. Nog geen 4 jaar later, 1 januari 1949, zal Sappemeer worden ingelijfd bij Hoogezand. Maar ook voor die tijd was het aardig in elkaars richting gegroeid en vierde men nu samen de vrijheid.

› Lees verder

Armoede. En wat eraan te doen.

07-03-2015Armoede, en wat daaraan te doen. Dat waren de bijzondere onderwerpen die de afgelopen weken mijn aandacht opeisten. Eerst was er de presentatie van mijn boek 'Genadebrood', waarin ik de wereld van de voedselbanken beschrijf en en mezelf en anderen de vraag stel hoe we over de voedselbanken moeten denken. Het schrijven van het boek is een project waaraan ik in oktober 2013 begon door elke zaterdag bij Groningse voedselbank te gaan werken.

› Lees verder

Groninger Dorpendag

17-02-2015Zaterdag 14 februari bezochten Joke en ik de Groninger Dorpendag. De dag werd gehouden op de Campus in Winschoten.

De Campus is een gebouw in Winschoten waar een aantal VMBO en MBO scholen zijn gevestigd.

In de gymzaal vertelde Cunera van Selm van RTVNoord wat ons de dag te wachten staat en daarna hield de Commissaris van de Koning Max van der Berg een openingswoord. Hij besloot met de woorden: „'t Het nog nooit zo donker west of 't wer altied wel weer licht”

Daarna konden we de presentaties van een aantal Groninger dorpen bezoeken.

› Lees verder

Alweer een maand voorbij…

02-02-2015De ‘week van de wethouder’ is deze keer uitgegroeid tot een hele maand. Daarom een wat langere uitgave.

› Lees verder

Snuffelen

02-02-2015Dinsdag 27 januari mochten de raden van Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren aan elkaar snuffelen in het MFC van Noordbroek. Mooie locatie, alleen zag je wel dat het terrein er om heen niet berekend was op zoveel mensen, want verschillende auto's kwamen vast te zitten in de modder.

› Lees verder

Pagina's

U bent hier