Armoedepact › SP Hoogezand-Sappemeer

Armoedepact

Foto: SP

09-02-2016Donderdag 4 februari bij een bijeenkomst in verband het met armoedepact geweest. Wat is een armoedepact? Kort gezegd een plan door iedereen en voor iedereen om samen de armoede te bestrijden.

Eigenlijk zorgen dat iedereen in de samenleving met elkaar er aan werkt om de armoede te bestrijden. Dus van scholen tot en aan de gemeente en van woningcoöperaties tot initiatieven vanuit inwoners zelf die allemaal maar een ding willen: Minder Armoede!

Foto: SP

Wat een mooie en inspirerende bijeenkomst. Het werd mij duidelijk dat heel veel organisaties tegen hetzelfde probleem aanlopen, namelijk weinig kennis over wat de verschillende andere organisaties doen tegen armoede en hoe je van elkaar gebruik kunt maken om jezelf te versterken. Ook merkte ik dat iedereen juist graag wil samenwerken om zo mensen beter te kunnen helpen. Dat blijkt ook wel uit de vele handtekeningen die verzameld zijn. Peter Verschuren (wethouder Hoogezand-Sappemeer), Lian Veenstra (wethouder Menterwolde) en Jan Jakob Boersma (wethouder Slochteren) gaven het startschot door de eerste handtekeningen te zetten, waarna er velen volgden. Er is dezelfde dag nog een werkgroep gestart en voor de zomer moet er een armoedepact liggen. Mooi om hier bij aanwezig te mogen zijn. We houden jullie op de hoogte over het vervolg.

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier