SP Menterwolde

Schouders eronder!

04-12-2015Samen met 4 oppositiepartijen is het gelukt een coalitie te vormen! SP zal samen met het CDA, PvdA, VVD en GroenLinks een coalitie vormen. Er zijn 2 wethouders van buitenaf aangetrokken, Thea van der Veen ( PvdA) en Jaap Borg ( VVD) zullen collega’s van onze wethouder Lian Veenstra worden en met z’n drieën wethouder voor alle 5 partijen. Samen met de burgemeester vormen zij per 10 december het nieuwe college.

› Lees verder

SP zegt vertrouwen op in coalitiepartners Menterwolde Gewoon en Kritisch Menterwolde

06-11-2015Tijdens het debat over de begroting voor 2016 heeft de SP-fractie het vertrouwen opgezegd in de coalitiepartners Menterwolde Gewoon en Kritisch Menterwolde. Aanleiding daarvoor is de grote twijfel die beide partijen lang lieten bestaan over het wel of niet steunen van de begroting en de mogelijk grote reeks wijzigingen die zij wilden aanbrengen in de begroting. 

› Lees verder

We moeten financieel schoon schip maken

13-10-2015“Zelfs een huisvrouw met een gat in de hand, kan tekorten van deze omvang niet veroorzaken in iets meer dan een jaar tijd”, zegt Roelf Swarts, fractievoorzitter van de SP in Menterwolde. Hij reageert daarmee op de reacties in de media, na het presenteren van de begroting door het college van Menterwolde.

› Lees verder

SP-campagne: vertel wat u mee wilt nemen naar de gemeente en maak kans op een rondvlucht

10-10-2015'Laat ons weten wat u mee wilt nemen naar de nieuwe gemeente en u maakt kans op een rondvlucht voor drie personen boven Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren.' Die oproep doet de SP aan de inwoners van de HSSM-gemeenten.

› Lees verder

Joyce Veendorp geïnstalleerd als raadslid

30-09-2015Tijdens de raadsvergadering  van 24 september is Joyce Veendorp geïnstalleerd als raadslid en hebben we afscheid genomen van Vincent Buffinga.

› Lees verder

Menterwolde zegt WELKOM tegen vluchtelingen

17-09-2015Op maandag 14 september vindt er op de Grote Markt in Groningen een manifestatie plaats “Welkom Vluchtelingen”, ook SP Menterwolde was aanwezig om onze solidariteit te tonen met deze mensen op de vlucht vanuit een helse situatie, na een barre reis en op zoek naar een veilig onderkomen. Hiermee zeggen wij dat ieder mens welkom is en het niet uitmaakt waar je wiegje gestaan heeft, want “Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen!”  Wij, de mensen met een veilig onderkomen, hebben de verantwoordelijkheid deze mensen in ons midden op te nemen en te helpen daar waar wij kunnen, er is immers genoeg voor iedereen, als wij onze middelen eerlijk delen. 

› Lees verder

SP-fractievoorzitter Vincent Buffinga stapt uit de gemeenteraad

26-06-2015SP-fractievoorzitter Vincent Buffinga (38) verlaat de gemeenteraad van Menterwolde. Buffinga, raadslid sinds maart vorig jaar, kan zijn politieke activiteiten niet meer combineren met z'n werk. Hij is planner bij een internationaal logistiek bedrijf. Partijvoorzitter Joyce van der Wielen-Veendorp uit Zuidbroek vervangt hem. Ze wordt tijdens de raadsvergadering van 24 september benoemd.

› Lees verder

Geen college val in Menterwolde, wel een coalitiebreuk

15-06-2015De media stond er vanmiddag vol van “college in Menterwolde gevallen”, “college in Menterwolde stapt op”.

› Lees verder

Onze jongste in de raad

26-04-2015Danny van der Laan, 26 jaar, is de opvolger van Janneke Hetebreij. Janneke keert helaas niet terug. Maar aan Danny hebben we een loyaal SP’ er, lid sinds 2008 en al jaren op de achtergrond actief tijdens acties, als fractieondersteuner, commissielid, webmaster en fotograaf. Danny is game-designer van beroep en heeft naast zijn liefde voor gamen een groot hart voor Meeden en zijn omgeving. Danny wil zich met name richten op behoud van de voorzieningen in de dorpen en de Jongeren in de gemeente.

› Lees verder

Pagina's