SP-fractievoorzitter Vincent… › SP Menterwolde

SP-fractievoorzitter Vincent Buffinga stapt uit de gemeenteraad

26-06-2015SP-fractievoorzitter Vincent Buffinga (38) verlaat de gemeenteraad van Menterwolde. Buffinga, raadslid sinds maart vorig jaar, kan zijn politieke activiteiten niet meer combineren met z'n werk. Hij is planner bij een internationaal logistiek bedrijf. Partijvoorzitter Joyce van der Wielen-Veendorp uit Zuidbroek vervangt hem. Ze wordt tijdens de raadsvergadering van 24 september benoemd.

Vincent Buffinga: "Ik kan vanwege mijn baan te weinig tijd meer vrijmaken om een goede invulling te geven aan mijn raadswerk. Daarvoor heb ik wekelijks 5 tot 6 uur nodig," zegt de in Meeden woonachtige Buffinga.

Penningmeester

Hij blijft wel actief voor de SP. "Ik ben bestuurslid. Ik ben penningmeester." Buffinga stond tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart vorig jaar als nummer 2, achter lijsttrekker Lian Veenstra, op de kandidatenlijst. Zijn partij was zeer succesvol, de Socialistische Partij ging van 1 naar 3 zetels.

Windpark N33

De inwoner van Meeden zal, nu hij geen raadslid meer is, met veel van zijn dorpsgenoten proberen de komst van het Windpark N33 tegen te houden. "Als raadslid kon ik bepaalde dingen niet doen, ik ben nu vrij om dat wel te doen."  

Eerder afscheid

De SP-fractie nam eerder afscheid van het raadslid Janneke Hetebrij. Die stopte vanwege privéomstandigheden. Burgemeester Rein Munniksma beëdigde haar vervanger Danny van der Laan op 23 april als raadslid van Menterwolde. 

Foto: Roelf Swarts (links) voorafgaande aan de raadsvergadering van gisteravond in gesprek met Vincent Buffinga. Swarts wordt de nieuwe fractievoorzitter van de SP.

Artikel van Menterwolde.info door René Beishuizen

Reactie toevoegen

U bent hier