Aan de SP-leden in… › SP Menterwolde

Aan de SP-leden in Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren

24-09-2015Beste SP'er, 

 

De ledenvergaderingen van onze afdelingen hebben op 15 september een belangrijk besluit genomen. Met deze brief stellen we u daarvan op de hoogte. 

 

Samen één afdeling

Vanaf 1 januari 2016 gaan de afzonderlijke afdelingen die er nu zijn in Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren op in één nieuwe afdeling. Hoe die nieuwe afdeling gaat heten, weten we nog niet: dat hangt natuurlijk af van de naam van de nieuwe gemeente die ontstaat door de samenvoeging van de huidige gemeenten. 

 

Waarom nu al?

De nieuwe gemeente is er pas op 1 januari 2018. Waarom dan nu al de SP-afdelingen samenvoegen? Om twee redenen. Steeds meer zaken in onze gemeenten zullen de komende tijd nauw op elkaar afgestemd worden. Dan is het goed om één sterke SP-afdeling te hebben die de ontwikkelingen volgt en waar nodig tegengas kan geven. En twee: omdat we ons heel goed willen voorbereiden op de samenvoeging van de gemeenten en op de gemeenteraadsverkiezingen die in november 2017 plaatsvinden. De ervaringen in andere afdelingen die te maken kregen met samenvoeging van gemeenten maken duidelijk dat je het beste heel vroeg met die voorbereidingen kunt beginnen. 

 

Wie vormt het bestuur van de nieuwe afdeling?

Bij een nieuwe afdeling hoort een nieuw afdelingsbestuur. Misschien iets voor u? Elk lid van de huidige afdelingen kan zich daarvoor kan aanmelden. Een commissie spreekt vervolgens met alle kandidaten en komt met een voordracht voor het nieuwe bestuur. In januari houden we een ledenvergadering waar het nieuwe bestuur gekozen wordt.

 

SP-bestuursleden besturen niet 'op afstand'. Ze lopen voorop bij acties, volgen de scholingen die de SP aanbiedt, wonen de ledenvergaderingen bij en komen met de beste ideeën om de partij vooruit te helpen en de inwoners van hun gemeente van dienst te zijn. 

Wilt u er meer over weten, bel dan met Roelf Swarts, (0598) 613002. Melden als kandidaat-bestuurslid kan met een mailtje naar hssm@sp.nl, of een brief naar R. Swarts, JH Schaperweg 43  9649 AL Muntendam. De aanmelding, met daarin de motivering om bestuurslid te willen worden, moet voor 1 november bij ons binnen zijn.

 

Met vriendelijke groet,

 

De afdelingsvoorzitters,

Sonja Klaassens, Hoogezand-Sappemeer

Joyce Veendorp, Menterwolde

Bé Klok, Slochteren

 

Reactie toevoegen

U bent hier