Schouders eronder! › SP Menterwolde

Schouders eronder!

04-12-2015Samen met 4 oppositiepartijen is het gelukt een coalitie te vormen! SP zal samen met het CDA, PvdA, VVD en GroenLinks een coalitie vormen. Er zijn 2 wethouders van buitenaf aangetrokken, Thea van der Veen ( PvdA) en Jaap Borg ( VVD) zullen collega’s van onze wethouder Lian Veenstra worden en met z’n drieën wethouder voor alle 5 partijen. Samen met de burgemeester vormen zij per 10 december het nieuwe college.

Een brede coalitie brengt met zich mee dat ideologisch gezien, bepaalde standpunten enorm van elkaar kunnen verschillen. Maar vanuit een gezamenlijk gevoel van verantwoordelijkheid is er een collegeprogramma tot stand gekomen waarvan alle partijen vinden dat dit het beste is voor Menterwolde, dit gaat zorgen voor een stabiele coalitie, een stabiel en sterk college maar bovenal, voor het behoud van zoveel mogelijk voorzieningen in onze dorpen.

“Het proces hier naartoe is geen gemakkelijke geweest”, noemt Joyce Veendorp ( raadslid en afdelingsvoorzitter), “dit soort beslissingen neem je niet van de één op andere dag, dit soort beslissingen neem je alleen als je overtuigd bent van het feit dat dit het beste is voor Menterwolde op dit moment!”

De nabije toekomst wordt evenmin gemakkelijk, deze coalitie is er ook van overtuigd dat Menterwolde moet kunnen komen tot een sluitende begroting. Een niet sluitende begroting zou funest zijn in het herindelings-proces met onze buren Slochteren en Hoogezand - Sappemeer.

“Dat iedereen iets van de bezuinigingen gaat voelen staat als een paal boven water, maar van de zorg blijven we gelukkig af”, aldus fractievoorzitter Roelf Swarts. Want dat is het geval in het concept collegeprogramma, er worden geen extra bezuinigingen doorgevoerd op het gebied van de 3 decentralisaties.

Dat Meindert Schollema en Albert Kuiper kwamen helpen bij de vorming van een nieuwe coalitie en vervolgens te komen tot een collegeprogramma, heeft enorm geholpen. “Meindert is zo’ n ervaren politicus en kundige voorzitter, we zouden er wel uit zijn gekomen, maar dan zouden we nu nog steeds aan de koffie zitten”, grapt Roelf Swarts.

Via deze weg willen wij Meindert Schollema en side- kick Albert Kuiper bedanken voor hun inzet, geduld en kijk op de politieke wereld van Menterwolde!

U bent hier