Verslag Jaarmarkt Siddeburen › SP Slochteren

Verslag Jaarmarkt Siddeburen

Foto: SP

04-10-2015Op 1 oktober 2015 was er weer de traditionele jaarmarkt in Siddeburen. En net als andere jaren was de SP ook nu weer aanwezig met een stand.

De plek was fantastisch. Tegenover de snackbar, wat prettig vertoeven was en ook veel mensen aantrekt. De bedoeling was om een partytent op te zetten. Maar omdat het heerlijk weer was met weinig wind hebben we dat achterwege gelaten. Bé had een grote behangtafel meegenomen, waarop we de spullen prima ten toon konden stellen.

In het begin waren Bé en Ger alleen bij de stand, maar dat duurde gelukkig niet lang. We kregen al snel versterking uit de andere gemeentes in de vorm van Nol, Anneke, Sonja en Roelf. Later kwamen Anita en Roy ook nog meehelpen. Vele handen maken licht werk was nu wel van toepassing, waarvoor dank.

En de eerste vruchtbare samenwerking tussen de gemeentes na de vergadering is geweest.  Waar vooral de nadruk op gelegd werd is het uitdelen van “DE KRANT VAN DE NIEUWE GEMEENTE”. Dat is een heel mooi exemplaar geworden.

Daarnaast hadden Richard en Ivonne bedacht een wens put te maken waarin de mensen op een papiertje eventuele zaken die ze na de vorming van de nieuwe gemeente gerealiseerd willen zien of gehandhaafd willen laten konden deponeren. Dat zag er gelikt uit. Helaas is dat door het uitdelen van de krant een beetje ondergesneeuwd geraakt. Anita heeft zich daar later op de dag over ontfermd, waardoor er toch nog een aantal papiertjes in de put zijn gedeponeerd.

Gelukkig is er op 7 oktober 2015 een nieuwe mogelijkheid deze wens put te promoten en daar dus wat meer aandacht aan te besteden op de jaarmarkt in Slochteren.

Ger kon zich later op de dag de longen uit zijn lijf blazen met de ballonnen. Daar zijn kinderen altijd gek op en de voorraad was altijd op.

Het was een geslaagde dag.
Veel mensen konden het waarderen dat de SP er weer was. Natuurlijk zijn er ook mensen die niets met de SP te maken willen hebben, maar dat is de democratie. En mensen die gefrustreerd zijn en geen vertrouwen meer hebben in de politiek.

Maar de sticker met “de gaskraan dicht” vond gretig aftrek en was weer heel actueel, gezien de aardbeving van een dag eerder.

Hoewel de jaarmark tot 21.00 uur duurde hebben wij de boel om 19.30 ingepakt in verband met de invallende duisternis en het ontbreken van licht. Daarvoor is de zieke Richard speciaal nog even gekomen, wat we heel erg konden waarderen.

Ger

Reactie toevoegen

U bent hier